Laat je niets wijsmaken

Plaatsing sticker

Kijk hier wat ik zelf over dit boek zeg.

Dit boek heeft de Socrates Wisselbeker 2014 gewonnen!

Lees hier het juryrapport.

“Dit boek is een pleidooi voor ons gezonde verstand. In een mooie afwisseling van verhalende en betogende teksten laat Jan Bransen zien hoe bijzonder maar ook hoe natuurlijk ons gezonde verstand is en hoe dubieus de vooronderstellingen zijn die ten grondslag liggen aan een zuiver en strikt wetenschappelijk wereldbeeld.

Bransen verzet zich tegen een maatschappelijke orde waarin wetenschappelijke expertise steeds belangrijker wordt en ons nuchtere denken meer en meer wordt gewantrouwd. Wetenschappelijke kennis kan ons gezonde verstand namelijk niet vervangen, maar hoogstens aanvullen. Hét wetenschappelijke verhaal over de mensheid is immers ons verhaal: een verhaal over emoties, wederzijdse verwachtingen en ons verlangen naar gedeeld begrip. Bransen laat zien dat de gedragswetenschap er goed aan doet de prominente rol van ons gezonde verstand te omarmen.”

Koop in de boekhandel of bestel via de website van Uitgeverij Klement.

Ik werd over dit boek geïnterviewd bij Casa Luna (11 april 2013), bij Hoe?Zo! (15 april 2013) en bij OBA Live (10 juni 2014).

In het september-nummer van De Psycholoog, een uitgave van het Nederlands Instituut van Psychologen, stond een interview met mij over de betekenis van dit boek voor psychologen.

Mooie bespreking in nieuwsbrief van Boekhandel Roelants.