29 mei 2024: Educatieve ruimte voor iedereen

Het Consortium voor Innovatie richt zich op de mbo sector en heeft als doel het bij elkaar brengen van mensen vanuit diverse onderdelen van organisaties, het ‘koppelen’ van mensen uit verschillende werkvelden en het zorgen dat mensen van binnen de organisatie in contact gebracht worden met mensen van buiten.

De CvI conferenties zijn een begrip bij de MBO instellingen. De laatste jaren zelfs uitgegroeid tot het meest toonaangevende evenement van MBO-Nederland. De doelgroep van Dé CvI conferenties is van Colleges van Bestuur, afdelingsmanagers, directeuren, praktijkopleiders tot docenten. Een CvI conferentie kent een deelnemersverhouding van 85% uit MBO instellingen en 15% overig. Voor en door professionals in het middelbaar beroepsonderwijs.

Op 29 en 30 mei 2024 vindt Dé CVI Conferentie plaats in NH Leeuwenhorst te Noordwijkerhout.

Eén van de keynote-sprekers ben ik dit jaar. (Ook vorig jaar stond ik gepland, maar moest ik door omstandigheden helaas afzeggen en was ik zo gelukkig dat Sjef Drummen in mijn plaats daar het woord kon voeren.) Ik zal een pleidooi houden voor een nieuwe kijk op de educatieve ruimte – een ruimte die wij in de huidige samenleving gewend zijn te creëren binnen de muren van de school hoewel wij allemaal weten “that it takes a village to raise a child”.